Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Orjaleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1,20 kg húsos sertéstarja vagy karajcsont
» 20 dkg sárgarépa
» 70 dkg zeller
» 70 dlg petrzselyemgyökér
» 70 dkg gomba
» 5 dkg karalábé
» 2 nagyobb fej hagyma
» só
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 zöldpaprika
» 1 db paradicsom
» néhány szem egészbors
» 10 dkg száraztészta
» 1 ek ételízesítőpor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csontokat nagyobb darabokra vágjuk,hideg vízbe feltesszük főni.
A zöldségeket megtisztítjuk,kis hasábokra vágjuk.Ha a csont vize felforrt,megsózzuk,bezölds égeljük és megfűszerezzük.Hogy a levesünk szép tiszta legyen,lassú tűzön főzzük készre.Ha kell utána ízesítjük.Közben a tésztát bő sós vízben kifőzzük A levest leszűrjük beletesszük a zöldséget és a tésztát.
A húsos csontokat külön tálban,ecetes tormával kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

A leves finomabb ha házilag készítünk egy tojásból kemény tésztát,nagy lyukú reszelőn lereszeljük ,hagyjuk szikkadni ,majd a leszűrt levesbe főzzük.
1 komment 0 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.16 16:12
Kommentek Új komment
nagyi01 2013.12.17. 10:45 (#1)
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról, ehhez viszont lassan és sokáig kell főzni. Én úgy szoktam, hogy kb. háromnegyedig puhuljon meg a hús, akkor teszem hozzá a zöldséget és akkor nem fő meg túlságosan a zöldség.
Az ételízesítőre semmi szükség, hacsak nem házilag készítjük adalékanyag mentesen.
Címkék
csontokat nagyobb, zöldségeket megtisztítjuk, csont vize, levesünk szép, levest leszűrjük, húsos csontokat, leves finomabb, tojásból kemény, leszűrt levesbe, megfűszerezzük, bezöldségeljük, ételízesítőpor, megtisztítjuk, száraztészta, zöldségeket, sertéstarja, lereszeljük, beletesszük, zöldpaprika, karajcsont, feltesszük, paradicsom, csontokat, darabokra, Orjaleves, zöldséget, csontokat, készítünk, szikkadni, leszűrjük, egészbors, ízesítjük, hasábokra, megsózzuk, fokhagyma, sárgarépa, zeller, petrzselyemgyökér, gomba, karalábé, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, néhány szem egészbors, száraztészta, ételízesítőpor,
Kókuszdió
0 komment 6 ember kedveli
Házi kenőmájas
0 komment 7 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Póréval töltött karaj baconbe tekerve
0 komment 8 ember kedveli
Hóember hógolyókkal
0 komment 8 ember kedveli
Bögrés almás süti
0 komment 12 ember kedveli
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Sertésborda tejszínes uborkával és póréval
0 komment 9 ember kedveli
Mogyorókrémes,csokis rolád
0 komment 5 ember kedveli
Csokis praliné...
0 komment 9 ember kedveli
Sajttal töltött gomba
0 komment 4 ember kedveli
Citromos keksz
0 komment 3 ember kedveli
Leveles tepertőspogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.